Voorstelling Kaas met Gaatjes - 2017

Het alledaagse leven van 2 broers (Vital en Pol) en zus (Kalle) op de boerderij wordt plots verstoord door de komst van Kitty, de minnares van de senator. De komst van het vrouwelijk schoon zal de broers niet onberoerd laten, dit tot ergernis van Kalle. Zij komt voor al het werk alleen te staan. Gelukkig loopt er ook voor haar een onverwachte gast binnen. Alsof het nog niet verwarrend genoeg is, sterft één van de broers. Door tussenkomst van een engelbewaarder verrijst hij op miraculeuze wijze.

Hoe zal dit allemaal aflopen ? Kunnen we door de gaatjes de kaas nog zien ? “Kaas met Gaatjes” is een dolkomische klucht die van de ene grappige situatie in de andere over gaat. 

 

 

Regie : Paul Ooms

Paul Ooms kreeg de theatermicrobe te pakken tijdens zijn humaniora in het Sint-Victorinstituut te Turnhout. Hier speelde hij van ’75 – ’80 en werkte hij met o.a. Annie Lauwerijs, Mil Geysen, Guy Laenen.

Na een aantal workshops en theatercursussen zat de drang om te spelen er echt in. In ’81 sloot hij zich aan bij het Hofpoortteater Elckerlijc te Turnhout waar hij zich kon uitleven als acteur en op technisch vlak. Hij speelde o.a. in stukken van Claus, Farrell, Gersche, Ibsen, Kohhout, Medoff, Shaffer, Shakespeare en Thompson. Dit onder leiding van regisseurs die allemaal hun steentje bijdroegen tot zijn huidige kijk op toneel.

In ’89 stond Paul mee aan de wieg van theatergezelschap Tinello uit Hoogstraten. Als huisregisseur kreeg hij er de kans verschillende producties te begeleiden en vorm te geven.

Als freelance acteur/regisseur werkte hij mee aan grote en kleine producties en evocaties. Verder was hij betrokken bij het opzetten en uitvoeren van een reeks grootschalige evenementen in diverse (jeugd)organisaties. Het blijft voor hem telkens opnieuw een uitdaging om met mensen nieuwe dingen op het podium te zetten.

Het Stadstheater is alweer zeer blij dat Paul ons komt begeleiden tijdens de repetities van ‘Kaas met Gaatjes’

 

Auteur: Luc Kerkhofs

Geb. 02/08/1954

Van opleiding “Werktuigkundig tekenaar”.

Begon reeds in 1985 met het schrijven van toneelstukken. Staat sinds jaren in het lijstje van de meest gespeelde toneelauteurs in Vlaanderen met uitschieters als ”Het Streepje, Kaas met gaatjes, De jacht is open, etc…” Steeds volle zalen die genieten van z’n komedies die men eerder kan omschrijven als gecontroleerde chaos, maar toch een vette weerspiegeling geven van eenvoud en vriendschap. Zeker niet uit de hoogte, maar verhalen die het publiek doen gieren van de pret en bovenal een avondje laten genieten van onwaarschijnlijke situaties.

Luc leverde vanaf 1992 scenario’s voor o.m. FC De Kampioenen, Gaston en Leo, Jacques Vermeire, Slisse en Cesar, Nonkel Jef, en nog veel meer. Meer dan 200 scenario’s voor Vlaamse sitcoms staan op z’n palmares. Kortom, pretentieloze humor schrijven is zijn drijfveer.

Half Vlaanderen was dan ook verbaasd toen hij in 1998 de SABAM-prijs won met het aangrijpend drama “Kinderen van karton”.

Het leven is niet aan de “durvers”, het leven is aan de Jan-met-de-pet in de straat die nog wil, kan en durft genieten van een hilarische komedie.


Rolverdeling:

Patrick Goossens: Pol

Peter Van de Mierop: Vital

Ria kennis: Kalle

Ivan De Weerdt: Matjeu

Bea Van den Ende: Alice

Jazzy Timmerman: Mireille

Jason Cornet: Bodetsky

Yessica Fannes: Kitty

Peter Hillen: engelbewaarder

Marc Bollansée: wachtmeester

Bram Timmerman: adjunct

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account