"Hotel Kommer en Kwel" - 2018

 

 

Kamiel en José runnen een gezellig hotelletje in Vlimmeren. Hoewel “runnen” misschien niet het juiste woord is. Veel klanten hebben ze niet en door allerlei tegenslagen is hun hotel zo goed als failliet.

Tot overmaat van ramp krijgen ze bericht dat de nieuwe huisbazin haar hotel wel eens wil komen inspecteren, incognito dan nog wel. Tijd om snel in actie te komen. De hoogstnodige herstellingen worden uitgevoerd en er wordt een plan uitgewerkt om meer volk naar het hotel te krijgen. Hun plannetje lijkt te lukken, maar of het hen verder helpt, is maar de vraag. Binnen de kortste keren zit het hotel vol van de meest diverse pluimage. Maar wie is nu de huisbazin? En hoe houden ze haar tevreden? Alsof dit alles nog niet erg genoeg is, komt Kamiels dochter vertellen dat ze een “ongelukje” heeft gehad met een binnenlandse buitenlander. Zonder twijfel een “Hotel vol kommer en kwel”.

 

 

 

Auteur: Kamiel Kemels Kamiel Kemels

Kamiel Kemels (pseudoniem voor Ronny Van Cauwenbergh) werd geboren te Diest op 22 augustus 1964, en woont in Rillaar. Tijdens zijn jonge jaren ging de interesse uit naar de jeugdvereniging KLJ, waar hij als 15 jarige de smaak van toneelspelen al gauw te pakken had. Jaren later bleef hij – ook als oud lid, samen met zijn vrouw – meespelen met het KLJ-toneel. Omdat het steeds moeilijker werd geschikte toneelstukken te vinden die voldeden aan hun eisen (aantal spelers, decor e.v.a.) probeerde hij het in 1991 voor het eerst zelf. Inspiratie haalde hij bij de Rillaarse wegeniswerken en het daarbij horende geklaag, en alzo vloeide “Hotel kommer en kwel” uit zijn pen. Het Rillaarse publiek wist zijn werk te appreciëren, en bracht alzo alles in een stroomversnelling. Het gezelschap veranderde in 1997 van naam, nl. ‘t Flater Theater, maar Kemels bleef auteur, huisregisseur en acteur binnen dit geheel.

Naast zijn semiprofessionele loopbaan werkt hij als administratief medewerker bij de stadsdiensten van Aarschot.

 Regie: Danny Dermul  Danny Dermul

Met Danny Dermul (° 9 april 1947) halen we een regisseur met een karrenvracht aan ervaring in huis. Iemand die al vele “toneelwatertjes” heeft doorzwommen.

Op 18-jarige leeftijd begon hij zijn acteursloopbaan bij het gerenommeerde operette-gezelschap van Heis-op-den-Berg waar hij een drietal jaren actief was.

Dat hij een zwerfmus is, mocht toen al blijken, want ondertussen ging hij van het ene gezelschap naar het andere om maar op de planken te kunnen staan. Toen hij opgemerkt werd door een Nederlandse schrijver-regisseur, verlegde hij zijn toneelactiviteiten naar Zeeland waar hij ook in verschillende gezelschappen actief was.

Een van de hoogtepunten was zijn nominatie en verkiezing tot beste mannelijke hoofdrol in het stuk “De kleren van de keizer”.

Toen hij zich later ging vestigen in de Kempen, kreeg men daar ook al vlug in de gaten wat hij allemaal in zijn mars had. Hij won er prompt de toneelprijs voor beste mannelijk hoofdrol in Wuustwezel, waar hij momenteel ook woont.

Vermelden we tussendoor ook nog even zijn TV-optredens in oa. Familie, nonkel Jef, enz.

Danny regisseerde ondertussen al meer dan 50 stukken en won 2 maal de prijs voor beste regie.

 

 

 

 

 

Acteurs en Regisseur

Acteurs en Regisseur 2

 

Rolverdeling productie 2018:

Patrick Goossens = Kamiel

Ria Kennis = José

Karolien Luyckx = Nina

Pieter De Winter = Achmed

Peter Van De Mierop = Jos

Jessica Fannes = Thérèse

Peter Hillen = Ronnie

Greet Mertens = Théadora

Ivan De Weerdt = Theo

Bea Van den Eynde = Theresia

Marc Bollansée = Thijs

Lotte Crits  = Tina

Nicole Snels = Thelma

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account