"WANDA’S BONTE WAS"

Van Pol Anrys / Regie Danny Dermul

Wanda is een jonge vrouw met een bewogen verleden die een gevangenisstraf uitzit. Ze krijgt nu een laatste kans om vroeger vrij te komen. De voorwaarde om definitief vrij te komen, is dat ze een job heeft die ze minstens een maand lang behoudt, een vaste verblijfplaats heeft én dat ze die maand ook onberispelijk door het leven gaat.

Wanda gaat aan de slag bij haar tante in een verouderde wasserette die op sterven na dood is en vóór het einde van de maand zijn deuren dreigt te sluiten. Als na een paar dagen een aantal personen uit haar niet onbesproken verleden verschijnen, is het hek helemaal van de dam en dreigt Wanda binnen de kortste keren terug achter de tralies te vliegen.

Wanda is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en is vastbesloten om haar laatste kans om definitief vrij te komen met beide handen te grijpen.

Ze probeert op haar manier de wasserette te “pimpen” en tracht van haar problemen uit het verleden af te geraken.

In een omgeving vol wasmachines, strijkijzers, wasgoed, waspoeder, water en schuim leidt dit onvermijdelijk tot knotsgekke en hilarische situaties en een regelrechte aanval op uw lachspieren!

 

Auteur: Pol Anrys

Pol is geboren op 04/11/57 te Gent, gehuwd, vader van vier kinderen en beroepshalve Preventieadviseur. Hij is actief in toneelkring “Levet Scone”, Wilsele (Leuven), van ’80 tot ’90 als acteur, van ’90 tot op heden als regisseur in eigen kring en in diverse kringen in en rond het Leuvense en was voorzitter van Levet Scone van 2003 tot 2012. Als acteur stak hij veel op van de verschillende regisseurs die in zijn kring de revue passeerden en leerde hij ook heel wat toneelstukken kennen door ze zelf te spelen of te zien bij andere kringen in amateur -of beroepstheater. Hij volgde een aantal kleinere opleidingen tot regisseur, bij diverse federaties die nu samen “Opendoek” vormen en is met het idee beginnen te spelen om zelf een stuk te schrijven omdat hij als regisseur van het kindertoneel op zoek was naar een degelijk stuk voor kinderen, wat niet altijd zo evident was en is. In ’98 volgde hij dan een jaar opleiding “Toneel schrijven” bij Ed Vanderweyden, zelf toneelauteur en ook Script Editor bij de VRT voor verschillende feuilletons, zoals “Windkracht Tien”, “Heterdaad”, “Flikken”, “Stille Waters”, “Salamander”, “In Vlaamse velden” e.a.). Tijdens die opleiding bleek dat het genre “Intrigekomedie” hem erg goed lag en zijn eerste werk, tevens zijn “examen”stuk “Comme chez Swa” is dan ook een intrigekomedie geworden. “Comme chez Swa” is een technisch heel sterk toneelstuk geworden dat alle ingrediënten van een goede komedie bevat. Dat wordt bewezen door het feit dat het, ondertussen 15 jaar na publicatie, reeds door een honderdtal kringen over heel Vlaanderen werd gebracht.Met “Het Woeste Woud” en “Het Oneindige Verhaal” , een toneelbewerking van het boek van Michael Ende, schreef hij twee toneelstukken voor kindertoneel, wat zijn aanvankelijk opzet was, maar zijn voorliefde blijft toch uitgaan naar de intrigekomedie. Volgende stukken staan ondertussen op zijn palmares: “Vier op een rij” (ook gespeeld onder de titel “Handen omhoog”), “Kuuroord Fontina”, “Per(r)ongeluk”, “De zevende zonde”, “Martha en Mathilda” (in 2013 het meest gespeelde toneelstuk in Vlaanderen), “O(p)paal”, Wanda’s bonte was” en “Te laat”. Zoals mag blijken schrijft Pol gemiddeld maar één stuk om de één à twee jaar, wat niet echt veel is. Maar door een heel druk bestaan en het feit dat hij “kwaliteit” wil brengen, wat de nodige tijd vergt, is het schrijven van meer stukken voorlopig niet haalbaar.

Met meer dan 50 toneelkringen per seizoen die een van zijn toneelstukken spelen is Pol momenteel de meest gespeelde toneelauteur in het amateurtheater in Vlaanderen.

(bron: https://www.breakaleg.be/)

 Regie: Danny Dermul  Danny Dermul
Met Danny Dermul (° 9 april 1947) halen we een regisseur met een karrenvracht aan ervaring in huis. Iemand die al vele “toneelwatertjes” heeft doorzwommen.Op 18-jarige leeftijd begon hij zijn acteursloopbaan bij het gerenommeerde operette-gezelschap van Heis-op-den-Berg waar hij een drietal jaren actief was.Dat hij een zwerfmus is, mocht toen al blijken, want ondertussen ging hij van het ene gezelschap naar het andere om maar op de planken te kunnen staan. Toen hij opgemerkt werd door een Nederlandse schrijver-regisseur, verlegde hij zijn toneelactiviteiten naar Zeeland waar hij ook in verschillende gezelschappen actief was.Een van de hoogtepunten was zijn nominatie en verkiezing tot beste mannelijke hoofdrol in het stuk “De kleren van de keizer”.Toen hij zich later ging vestigen in de Kempen, kreeg men daar ook al vlug in de gaten wat hij allemaal in zijn mars had. Hij won er prompt de toneelprijs voor beste mannelijk hoofdrol in Wuustwezel, waar hij momenteel ook woont.Vermelden we tussendoor ook nog even zijn TV-optredens in oa. Familie, nonkel Jef, enz.Danny regisseerde ondertussen al meer dan 50 stukken en won 2 maal de prijs voor beste regie.

 

 

 

 

Rolverdeling

 

Wanda Wasteyn

Karolien Luyckx

Tante Germaine

Bea Van den Ende

Tamara Achmatova

Lotte Crits

Richard

Patrick Goossens

Wladimir De Wachter

Pieter De Winter

Salvatore

Jef Goossens

Boris

Ivan De Weerdt

Louisa

Ria Kennis

Gevangenisdirectrice

Greet Mertens

Vincenzo 

Peter Hillen

Fons

Marc Bollansée

Politiechef

Rien Renders

Klant

Jessica Fannes

Andere gastrollen

o.a. Nicole Snels, Patty Vergauwen,
Achiel Lambrechts, …

TeamFoto Final

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account